fallback

Tesla се интересува от партньорство с Mercedes-Benz

Това разкри лично главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск

10:50 | 20.11.18 г. 7

Американската компания за електромобили Tesla се интересува от партньорство с Mercedes-Benz на Daimler AG във връзка с електрическата версия на нейния ван Sprinter, заяви главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск в Twitter, предава Ройтерс.

Shame that’s not a Tesla VAN. Because we REALLY REALLY REALLY REALLY need a good tough as nails electric trades van. We burn fuel like crazy.

— Dragonmyass (MFF) (@ScaleyMurrsuit) 19 ноември 2018 г.

„Може да е интересно да работим с Daimler/Mercedes по електрически Sprinter. Това е чудесен ван. Ще се поинтересуваме“, написа още той в отговор на коментар на потребител.

Най-новото поколение ванове Sprinter дебютира през февруари тази година, а Mercedes-Benz планира да започне да предлага и електрически модел от следващата година.

Tesla не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Daimler отказва да коментира дали би работила заедно с Tesla, но говорител на компанията обясни, че фирмата е поласкана от интереса на Мъск.

Главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче беше цитиран от полски вестник миналия месец, че не изключва съвместна работа с Tesla в бъдещ план, макар че германският производител на луксозни автомобили продаде своя дял в американската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
fallback